Telefon: (216) 314 89 91 Eposta: info@teknikdizelservis.com

Önde Gelen Üreticiler Dizel'i Nasıl Daha ıyi Üretiyorlar

Ana Sayfa / Haberler/ Önde Gelen Üreticiler Dizel'i Nasıl Daha ıyi Üretiyorlar

Önde gelen üreticiler Dizel'i nasıl daha iyi üretiyorlar

Önde gelen üreticiler, Dizel araçlarını daha verimli hale getirmek için bu harika yeni yenilikleri sunuyor.

Çelik'in yeniden keşfi: On yıllar boyunca, motordaki pistonlar genellikle alüminyumdan yapılmıştır . Mercedes, şimdi dizel motorun ilk günlerinde olduğu gibi çelik pistonlar kullanmak istiyor. Bu, yakıtı yüzde üç oranında tasarruf etmek içindir. Çelik, alüminyumdan daha ağır olmasına rağmen, daha kötü bir ısı iletkeni - bu durumda istenen - budur. Çünkü yanma odasındaki sıcaklık artışı ve verimlilik artar. Yeni pistonlar yakında Mercedes'ten dört ve altı silindirli dizel motorlarda kullanılacak. İddiaya göre bu çözümde diğer üreticiler de var. Mercedes Benz'in Bay Summer, "Binek otomobil dizelinin çelik pistonları yakında endüstri standardı haline gelecek" diyor.

Daha fazla baskı: VW geliştirme şefi Heinz-Jakob Neußer, yeni Passat'ın şimdiye kadar "şimdiye kadar sunulan en gçlü VW dört silindirli TDI" - iki litrelik hacim ve 240 beygir gücü ile bir ünite olduğunu açıkladı. Bunun nedeni, tüm alanlardaki basınç artışından kaynaklanmaktadır: İki turboşarj, silindirdeki havayı 3.8 bar'a kadar sıkıştırmaktadır; Yakıt 2500 bara kadar püskürtülür. Silindirdeki yanma basıncı 200 bar'a yükselir. Bu yüke dayanabilmek için, motorun önemli ölçüde güçlendirilmesi gerekiyordu. Bununla birlikte, VW'ye göre santralin tüketimi ortalama beş litreye düşürülebilir.

Elektrikli Yükseltici : Audi'ye göre - bir dizel motorda mümkün olan sınırlara ulaşılamıyor. Almanlar T5 motorunun 25. yıldönümünü RS5'e dayanan bir prototip ile kutladılar. Motor kaputunun altında, ilk kez bir elektrikli turboşarjör ile birlikte bir V6 dizel duruyor. Bu sözde E-Booster, 200 milisaniye ile 72.000 rpm arasında hız verir ve motorun çok kendiliğinden tepki vermesini sağlar. Yükseltme ile üç litrelik motor maksimum 385 hp güç üretiyor. Ancak bu performans tüketimini etkilemez. Hepsi teknoloji: Elektrikli turboşarjör 48 voltluk bir elektrik sistemi gerektirir. Bu, zaman alıcı ve pahalıdır ve bir otomobilin tamamen yeniden geliştirilmesinde yalnızca faydalıdır.