Telefon: (216) 314 89 91 Eposta: info@teknikdizelservis.com

Arabalarda Anahtar Devrimi

Ana Sayfa / Haberler/ Arabalarda Anahtar Devrimi

Arabalarda Anahtar Devrimi

Araba üreticileri, araba anahtarını geçmişte bırakmaya çalışıyorlar. Diğer elektronik cihaz üreticileriyle ilerici ağlar, cep telefonuna veya SmartWatch'a daha fazla işlev aktarmak amacını taşıyor. Anahtar sistemler zaten yakınlık kullanıyor ve motor bir düğme ile başlıyor. Belki cebindeki anahtar bile çok yakında geçmişte kalır.

Continental, cep telefonunun çerçevesine yapıştırılan normal radyo anahtarının 'elektronik ikiz' adlı basit bir çözüm planlıyor. Bu, düşük maliyetli bir yonga olacak ve kapıyı açıp motoru başlatabilir.

İkinci adım, telefon veya saat gibi akıllı bir terminale bağlantı kurmak olacaktır. Continental, "Anahtarı arabayla iletişim kurmak için terminalin ekran ve giriş özelliklerini kullanıyoruz" diyor. Kumanda hâlâ anahtardadır. Ancak telefondaki tek bir tıklama pencereleri veya kapıları açar. Ve ekrana bakmak, arabayı kilitlediğinde anahtarın hangi tank seviyesinde depolandığını gösterir. Continental, bu konseptin şirket ve kiralık araçlar için özellikle faydalı olduğunu düşünüyor.

Cep telefonunuzu aracınızı çalıştırmak için kullanmak harika sesler çıkarıyor, ancak güvenlik ne olacak? Bu, üreticilerin örneğin kesmeyi en aza indirmek için üzerinde çalıştıkları bir şey.

BMW ekranlı yeni bir anahtar tanıttı

2,2 inç dokunmatik ekranda pil ve gaz deposu seviyelerini belirlemek veya kapı ve pencerelerin kilidini açmak için kullanabilirsiniz.